Politisk eter

Är det synkronisitet, och tar den i så fall hjälp av radiovågorna? I går kväll, i en bil på väg hem från  en helg i Trysil, konstaterade min far och jag att 1) det politiska Sverige fortfarande (sen 70-talet, typ?) är ganska ljummet och aldrig har blivit bråkigt nog för att blomma ut i politiska tv- och radiosändningar (av typ amerikansk modell), och att 2) den svenska politiska webben, där det ju faktiskt finns gott om höga röster, kanske snart tar på sig den uppgiften. Anledningen till att jag tog upp det var (utöver vår lättsamma politiska diskussion) att jag nyss började läsa kursen Digitala Distributionsformer. Vi har i uppgift att testa olika tjänster, och jag tänker utforska den för mig länge hägrande poddradion. Jag har undvikit att prova på det tidigare eftersom jag är mer blygsam än den genomsnittlige nätanvändaren med att jag inte har något speciellt att säga, men nu måste jag  ju. Det är en skoluppgift.

Jag hade aldrig hört om Radio1 (http://radio1.se) förrän för någon timme sen, och nu har jag läst vad grejen med den är också (http://www.aftonbladet.se/kultur/article12826273.ab).

Jag ser fram emot detta. Jag anar, som Aagård också verkar göra, att högern kommer att störst framgångar med det här, på samma sätt som i USA, och av den enkla anledningen  att det går bra för högern nu. Men vänstern ska inte gräma sig över detta. Vänstern ska vara glad över att vi inte behöver nöja oss med moderater som är konservativa mest i förbifarten medan de förvaltar samhället, utan att vi rör oss mot ett politiskt klimat där folk på båda sidorna gormar mer. Båda sidorna, vill säga, om vänstern tar upp handsken.

Som man säger i min nyfunna favoritsport: ”Sir, are you ready? Sir, are you ready? Fight!”

Annonser

4 svar till “Politisk eter

 1. Åh, poddradio! Jag har gått i tankarna om att experimentera med den formen av media. Lyssnar på poddradio ca 8 timmar om dagen. Tänkte börja skriva lite om de olika programmen på min blogg men bloggande har jag i princip gett upp, skrift är jag inte riktigt bekväm med har jag märkt.

  You go Bo!

  • Åhå, då är du ganska kunnig om poddradio alltså? Du kanske vill dela med dig av dina tankar om det? Kanske i ett avsnitt, till och med?

   • Kunnig och kunnig, jag vet ett par olika bolag som lyckas producera i en stil jag gillar. Inte för seriöst men fortfarande schysst produktion.

    Borde verkligen få ner lite text om detta, senaste försökte slutade i irritation över design. Inte riktigt mitt element, funderar på att dra mig ifrån blogger och tillbaka till wordpress. Hur det skulle lösa mina designproblem vet jag inte.

    Åter igen ett bevis på min förmåga att bara svamla vidare när jag skriver text. Så nu ytterligare ett försök att komma till mitt svar:

    Jag skulle gärna ha en diskussion om podcasts, blev väldigt intresserad av kursen du nämner. Har planer på att besöka stockholm i samband/istället för das boot, ett möte över valfri dryck med podcast som tilltugg skulle vara intressant. Får se hur det blir med båten dock, borde ha löst den frågan ikväll.

    Igen, jag är expert!

   • Underbart! Det skulle passa perfekt. Hoppas på detta!

    Själv tycker jag ju att WordPress har väldigt mycket snyggare teman att välja bland, och de är enklare att tillämpa, så jag kan förstå det draget.

    Ser fram emot att höra hur dina planer utvecklas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s